Ota yhteyttä

Haluatko tietää lisää siitä, kuinka voimme auttaa yritystäsi?

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti

Sign up to our newsletter

Kehittynyt analytiikka

Miksi toimitusketjun pitäisi perustua kehittyneeseen analytiikkaan?

Onko hankalaa selvittää ennakkoon, millainen vaikutus kampanjoilla on myyntiin? Tiedätkö, millaisilla kampanjoilla markkinointibudjetista saa eniten irti? Voisiko myyntiä lisätä tarkkailemalla sosiaalista mediaa tai muilla digitaalisilla toimenpiteillä? Onko sää toimialallasi avaintekijä, joka on otettava huomioon ennusteissa? Pystytkö ennustamaan, onnistuvatko tai epäonnistuvatko tuotteet heti julkaisun jälkeen?

Ovatko tietosi tarpeeksi hyviä päätösten tekemiseen?

Kaikkiin edellä esitettyihin kysymyksiin voidaan vastata kehittyneen analytiikan ja sen erityisalueen, koneoppimisen avulla. Koneoppiminen on tekoälyn osa-alue (AI, Artificial Intelligence), josta on hiljattain tullut erillinen tietämyksen alue. Koneoppiminen ei ole käsitteenä uusi, mutta nykyisistä toiminnanohjaus- ja asiakkuudenhallintajärjestelmistä, tietovarastoista ja muista lähteistä saatavan datan valtava määrä yhdistettynä laitteistojen suorituskykyyn ja hintaan on avannut yhtäkkiä uusia arvonluontimahdollisuuksia (enemmän tuloja, vähemmän kuluja ja riskejä).

Optilonin työn ytimessä

Optilon Offer Advanced AnalyticsKoneoppiminen on yksi kehittyneen analytiikan matemaattisista lähestymistavoista. Muita tunnettuja menetelmiä ovat optimointi (lineaarinen optimointi ja lineaarinen sekalukuoptimointi) ja heuristiikka. Kehittynyt analytiikka on kaikessa Optilonin työssä erittäin keskeistä. Yhteistyö Optilonin kanssa avaa ovet kehittyneen analytiikan johtavaan teknologiaan, jolla voi saada merkittävän kilpailuedun. Uberin, Amazonin ja Netflixin kaltaisilla yrityksillä on taloudellista valtaa, ja ne pystyvät houkuttelemaan parhaat kyvyt luomaan omia kehittyneen analytiikan osaamiskeskuksia, joissa käytetään juuri omaa yritystä varten kehitettyjä koneoppimissovelluksia. Useimmissa yrityksissä on sovellettava toisenlaista strategiaa, ja koneoppimisen hyödyt on saatava käyttöön arkisessa työssä ilman, että jokaisella on yliopistotason tietojenkäsittelytieteen tutkinto.

Optilon ohjaa löytämään parhaan menetelmän käsillä olevaan suunnitteluhaasteeseen ja liittämään sen osaksi liiketoimintaprosesseja.

Predictive Order Monitoring                                                Robotic Data Correction

                    

Kuvaileva analytiikka

Kehittyneen analytiikan pääalueisiin eli ohjailevaan ja ennakoivaan analytiikkaan läheisesti liittyvä analytiikan alue on kuvaileva analytiikka. Se kuvailee ja visualisoi. Optilon käyttää kuvailevaa analytiikkaasupply chain visualization.

Haluatko lukea lisää tästä aiheesta? Lue advanced analytics ja predictive analytics koskevat postaukset Optilon Academy-sivuilta.

Haluatko tietää lisää siitä, miten Optilon käyttää kehittynyttä analytiikkaa?

Ota yhteyttä Anders Remnebäckiin Application Board Director +46 709 379 282 tai anders.remneback@optilon.se (ruotsi/englanti).

Jaa